2 Slovensko društvo za akustiko je neprofitna strokovna organizacija, katere osnovni namen je pomoč slovenskim inženirjem, da bodo lahko v vse strožjih zahtevah po zmanjševanju hrupa in po čim tišjih izdelkih uspešno konkurirali na zahtevnih tujih trgih.

Danes ima društvo več kot 60 individualnih in kolektivnih članov, ki delujejo na različnih področjih akustike, kot so: tehnična, arhitekturna, gradbena, podvodna, elektro, glasbena, psihofiziološka (medicinska), bioakustika, okoljevarstvena in druge smeri akustike.

Društvo skrbi za močno povezavo med industrijo in univerzo v Sloveniji in na tujem. Slovensko društvo za akustiko je član več tujih in domačih združenj … preberi več.


Mednarodni dan ozaveščanja o hrupu 2022

4. 5. 2022

27. aprila 2022 obeležujemo Mednarodni dan ozaveščanja o hrup. Svetovna zdravstvena organizacija letos poudarja, da ima okoljski hrup na zdravje ljudi večji vpliv kot smo ocenjevali do sedaj. Tako tudi NIJZ poziva na previdnost in premišljene posege, ko v prostor umeščamo nove vire hrupa. Več informacij na spletni strani NIJZ.

 


DOGODKI NA PODROČJU AKUSTIKE V 2020

01. 02. 2022

Preverite, kateri dogodki na področju akustike se bodo odvili v 2020:


VČLANI SE!

Postani član Slovenskega društva za akustiko.